Öns IP, A-plan
9 september 2023
13:00

Referat: Edsbyns IF FF - Fagersta Södra IK

Jocke Larsson matchhjälte när Södra vann med 2-1 mot Edsbyn på bortaplan . Södra tog en mycket viktig 3 poängare i fotbollstrean . Edsbyn låg inför matchen på negativ kvalplats 5 poäng efter Södra så det var ett taggat hemmalag som kom till spel . Edsbyn hade första läget i den 6:e minuten när man testar Oscar i södramålet men Oscar räddar läget . Istället tar Södra ledningen med 1-0 i den 8:e minuten efter ett vackert anfall där Mahdi Hosaini spelar ut bollen till Kristian Ekberg som slår ett perfekt inlägg till Wille Klase'n som kastar sig fram och slår in bollen . Edsbyn kvitterar till 1-1 i den 18:e minuten efter lite " duttigt" försvarsspel . Resten utav halvleken var ett sömnpiller där Edsbyn backade hem och parkerade bussen långt ner på egen planhalva och gav inte Södra några ytor alls . Närmast var Willes hörna som målvakten tappade mot bortre stolpen som rensades bort på mållinjen. 1-1 i halvtid .
Andra börjar precis som den första där Södra för spelet och Edsbyn satsar på kontringar . I den 58:e minuten har Södra ett gyllene tillfälle att ta ledningen när Max Holmberg är igenom men målvakten räddar friläget . I den 78:e minuten nickar Wille mot mål men kan se att bollen rensas bort på mållinjen. I anfallet efter är Edsbyn nära att ta ledningen när man får ett friläge men Oscar i södramålet gör en fin fotparad på skottet . Södras segermål 2-1 kommer i den 82:a minuten på frispark efter att pigge inhopparen Aron Granqvist blivit fälld . Jocke lägger upp bollen och alla väntar på inlägg men Jocke drar en stenhård boll efter backen som letar sig in i målet bakom en snopen hemmamålis. Edsbyn går all in för att försöka kvittera men kommer bara till avslut utanför straffområdet som Oscar räddar enkelt . Domaren blåser av matchen och Södraspelarna kan jubla över 3 oerhört viktiga poäng och resultatet innebär att Södra klättrar till 5:e plats i serien . Det här var en riktigt tuff batalj där Edsbyn parkerade bussen långt ner på egen planhalva och gick för kontring . Den här segern innebär att Södra tar ett stort steg mot ett säkrat kontrakt. Det här var en riktig lagseger där alla bidrog till segern men en klapp på axeln ska dem här gubbarna ha . Oscar i målet spelade återigen en stabil bra match och gjorde en matchavgörande räddning strax innan Jockes segermål, Ali Aljousef gör en riktigt bra insats när kapten Elias Adamsson tvingas utgå pga skada , även Jocke Larsson gjorde en bra match . Wille Klase'n verkar vara kraftigt på G igen han gjorde ett och hade bud på ett par till .

Nästa lördag är det hemmamatch mot Dala Järna .